Hypertherm Plasma is de snijtechnologie bij uitstek. Powermax-systemen van Hypertherm zijn eenvoudig te gebruiken en draagbaar.

 

 

 

 Hypertherm Innovaties

Powermax toortsen

Wist u dat Hypertherm nu 18 verschillende toorts opties biedt voor de Powermax-systemen?

We hebben korte toortsen, lange-, rechte-, schuine-, handheld-, gemechaniseerde-, robot- toortsen en nog veel meer.

De nieuwste toortsen zijn Duramax Hyamp toortsen. Deze toorts-serie bestaat uit "lange" toortsen voor extra reikwijdte. U kunt kiezen uit een 0.6 meter of 1.2 meter lange toorts met een toortskophoek van 45 of 90 graden.

We hebben ook Duramax Hyamp Robottoortsen met drie verschillende hoeken 45, 90 en 180 graden.

Alle Duramax Hyamp speciale applicatie toortsen zijn gemaakt van high impact, hittebestendige materialen om de zwaarste omstandigheden te weerstaan.

De toortsen zijn compatibel met de Powermax125, evenals de Powermax105, Powermax85 en Powermax65 plasmasnij- en gutssystemen.

Ze zijn uitgevoerd met het Hypertherm gepatenteerde FastConnect™ technologie om het wisselen tussen toortsen gemakkelijk te maken.

7 redenen waarom plasma beter is dan autogeen

Plasma wordt snel de snijtechnologie bij uitstek

 

1. Betere snijkwaliteit
Minder baard bij plasmasneden, minder kromtrekkingen en een kleiner gebied dat door hitte beïnvloed wordt.

2. Snijdt sneller meer onderdelen
Met aanzienlijke hogere snijsnelheden presteert plasma beter dan zuurstofgas, zelfs zonder nog maar te hebben gekeken naar de voorverwarmingstijd en nabewerkingen van zuurstofgas.

3. Onderdelen kosten minder
Met operationele kosten verspreid over meer onderdelen per uur en minder tijd besteed aan nabewerkingen, zijn de kosten per onderdeel lager.

4. Rendabeler
Lagere operationele kosten en hogere productiviteit resulteren in meer winst voor u.

5. Eenvoudiger te gebruiken
Geen gassen te reguleren, geen vlamchemie om te leren. En er hoeft geen specifieke toortswerkstukafstand te worden bewaard. Toortsen van Hypertherm zijn ontworpen om de toorts over de plaat te slepen.

6. Grotere flexibiliteit
Snijdt koolstofstaal, aluminium, roestvast staal, koper en de meeste andere metalen. Snijd met de hand, met een gleuf- of buissnijder of op een X-Y-tafel. Snijd gestapeld metaal, metalen roosters of zelfs roestige of geverfde werkstukken.

7. Gebruikt alleen lucht voor betere veiligheid
Geen brandbare gassen nodig. Bij Powermaxsystemen is perslucht het enige gas dat u nodig hebt. Het populairste brandstofgas voor zuurstofgas is acetyleen, een uiterst brandbaar en onstabiel gas.