Hypertherm introduceert HDi-technologie voor dun roestvast staal, de MAXPRO200 en meer op EuroBLECH 2012


Roosendaal, 7 november 2012 – EuroBLECH 2012, de grootste vakbeurs voor plaatbewerking ter wereld – is een groot succes geworden voor Hypertherm. De nieuwe HyDefinition® Inox-technologie (HDi) voor het snijden van dun roestvast staal, de introductie van de MAXPRO200® en een HyIntensity™-fiberlasersysteem met een vermogen van 3,0 kW konden op veel bijval van de bezoekers rekenen.

Hypertherm mocht grote aantallen bezoekers uit allerlei verschillende landen en sectoren verwelkomen op zijn stand. De mensen werden aangetrokken door de enorme diversiteit en diepte van het Hypertherm-aanbod en keken hun ogen uit bij alle nieuwe producten en technologie, de demonstraties met de Powermax105®, de CopperPlus™-elektroden, de HyPro2000™-upgradetoorts voor MAX200®- en HD3070®-systemen en het uitgebreide aanbod Centricut®-slijtdelen.

Met name de nieuwe HDi-technologie voor dun rvs trok veel belangstelling. Met HDi voor de HPRXD®-systemen van Hypertherm is de HyDefinition-plasmatechnologie nu ook beschikbaar voor dun roestvast staal en wordt een nieuwe standaard gezet in snijkwaliteit, snijsnelheid en levensduur van slijtdelen. Bestaande HPRXD-installaties kunnen heel gemakkelijk worden voorzien van een nieuwe set HDi-slijtdelen op 60 ampère en zo is heel snel een hoogwaardig resultaat mogelijk bij het snijden van dun rvs.

“Hypertherm geeft de toon aan in het snijden van roestvast staal met onze nieuwe HDi-technologie voor dun rvs, optimale gasmengsels voor grotere diktes en onze gepatenteerde PowerPierce®-technologie in combinatie met een innovatief aangestuurd doorsteekproces voor het doorsteken en snijden van het dikste metaal”, aldus Theo Cornielje, Regional Director voor de EMEA-regio.

Tijdens de beurs werd de MAXPRO200 onthuld, een nieuw, met één knop te bedienen snij- en gutssysteem voor gebruik in zowel handbediende als gemechaniseerde toepassingen. De prestaties zijn indrukwekkend: een doorsteekcapaciteit (productie) op koolstofstaal van 32 mm en een scheidingscapaciteit van 75 mm – ongeëvenaarde resultaten voor conventionele plasma. De MAXPRO200 paart maximale productiviteit aan een betrouwbaar en efficiënt proces, de laagst mogelijke operationele kosten en een drastisch toegenomen levensduur van de slijtdelen.

De mogelijkheden van ons nieuwe, volledig geïntegreerde HFL030 HyIntensity-fiberlasersysteem zijn indrukwekkend. De nieuwe stroombron met een vermogen van 3,0 kW is een geweldige uitbreiding van het HyIntensity Fiber Laser-aanbod, de enige totaaloplossing op de markt die specifiek is ontwikkeld voor (fijne) snij- en markeertoepassingen.

De functionaliteit voor schuine snedes nu beschikbaar voor HPRXD-gebruikers. Net als True Hole™ en Rapid Part™ maakt Bevel Technology deel uit van de geïntegreerde snijoplossingen waarmee Hypertherm perfect inspeelt op de behoeften van metaalbewerkers en hun zakelijke doelstellingen. Verwacht gaten en snedes van uitstekende kwaliteit, superieure prestaties, slijtdelen met een optimale levensduur, geautomatiseerde processen en een minimum aan opleiding voor de operator.

Hypertherm ontwerpt en fabriceert geavanceerde snijsystemen voor toepassing in allerlei industrietakken, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. De productlijn omvat handbediende en gemechaniseerde plasma- en lasersystemen, slijtdelen, CNC-bewegings- en -hoogteregelingen en snijsoftware. Hypertherm-systemen staan bekend om hun prestatievermogen en betrouwbaarheid, resulterend in hogere productiviteit en winstgevendheid voor tienduizenden bedrijven. De reputatie van het bedrijf op het gebied van plasma-innovatie gaat terug tot meer dan 40 jaar geleden, toen Hypertherm in 1968 het plasmasnijden met waterinjectie uitvond. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.000 medewerkers, evenals vestigingen en vertegenwoordigingen over de hele wereld. Het ligt in de verwachting dat daar dit jaar 100 banen bijkomen.