Hypertherm op EuroBLECH 2012 met nieuwe systemen voor het snijden van metaal en de laatste ontwikkelingen in snijtechnologie


Roosendaal, 10 juli 2012 – Hypertherm neemt deel aan de beurs EuroBLECH 2012, die van 23 t/m 27 oktober in het Duitse Hannover wordt gehouden. Het bedrijf zal daar de nieuwste snijtechnologie en nieuwe snijsystemen laten zien, onder meer in de vorm van live-demonstraties. Hypertherm heeft stand D50 in hal 13.


Hypertherm zal enkele NIEUWE mogelijkheden van de HyPerformance HPRXD-producten laten zien, waarmee de eindgebruikers meer mogelijkheden en flexibiliteit krijgen voor uiteenlopende snijtoepassingen. Verder zal op EuroBLECH 2012 een GEHEEL NIEUW gemechaniseerd en handbediend plasmasysteem voor snijden en gutsen zijn wereldwijd debuut maken. Ook zal Hypertherm een demonstratie geven van Rapid Part™ en True Hole™. Deze geavanceerde technologie maakt deel uit van het Hypertherm Integrated Plasma Cutting Solutions-platform en steunt op een combinatie van hardware en CAM-nestingsoftware die garant staat voor revolutionaire prestaties. Rapid Part-technologie zorgt ervoor dat de producten van Hypertherm altijd naadloos kunnen worden geïntegreerd, wat productiviteitsverhogend werkt zonder dat de operator iets bijzonders hoeft te doen. De software is voorzien van speciale technieken voor het optimaliseren van bewegingen, volautomatisch aangestuurd door de CNC. True Hole-snijtechnologie voor koolstofstaal resulteert in een aanzienlijk betere gatkwaliteit dan wat vroeger mogelijk was met plasma. Ook dit wordt geheel automatisch mogelijk gemaakt zonder dat de operator iets speciaals hoeft te doen.

Twee NIEUWE HyIntensity™-fiberlasersystemen, een model van 2,0 kilowatt en een model van 1,0 kilowatt, zullen op de beurs uitgebreid worden gedemonstreerd. Deze nieuwe systemen komen bij het in 2010 geïntroduceerde systeem van 1,5 kilowatt. Dat systeem was destijds het eerste volledig geïntegreerde fiberlasersysteem dat specifiek werd ontwikkeld voor (fijne) snij- en markeertoepassingen. In tegenstelling tot fiberlaserproducten van andere fabrikanten omvat het systeem van Hypertherm de voeding, snijkop, gastoevoer, operatorconsoles, bewegingsregelingen én software. Breng een bezoek aan de Hypertherm-stand en kom alles te weten over het complete fiberlaseraanbod. Tegelijk ontdekt u wat u in de nabije toekomst mag verwachten.

De Powermax®-familie is uitgebreid met de NIEUWE Powermax105®, de krachtigste Powermax tot dusver en nu voor het eerst te zien op EuroBLECH. Het nieuwe luchtplasmasysteem op 105 ampère is geschikt voor het handbediend en geautomatiseerd snijden en gutsen van metaal (snijden tot 32 mm, scheiden tot 50 mm dikte). De Powermax105 heeft dezelfde technische basis als de uiterst succesvolle Powermax65® en Powermax85®. De nieuwe Powermax is het resultaat van vier jaar onderzoek, ontwikkeling en tests, en is het meest veelzijdige systeem van zijn klasse.

“Hypertherm is volledig gefocust op het ontwikkelen en produceren van krachtige producten die beter snijden mogelijk maken. Het is echt onze missie om onze klanten de beste snijsystemen en service te bieden”, aldus Theo Cornielje, Regional Director voor de EMEA-regio. “Wij zijn er trots op dat we al deze nieuwe producten en technologieën kunnen demonstreren en introduceren op de grootste internationale vakbeurs voor plaatbewerking.”

Naast deze nieuwe systemen en verbeterde technologie laat Hypertherm zijn complete lijn CAM-nestingsoftware en automatiseringsproducten zien, evenals de toorts- en slijtdelentechnologie die Hypertherm levert onder de merknamen Hypertherm en Centricut. U ziet het allemaal in hal 13, stand D50.

Hypertherm ontwerpt en fabriceert geavanceerde snijsystemen voor toepassing in allerlei industrietakken, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. De productlijn omvat handbediende en gemechaniseerde plasma- en lasersystemen, slijtdelen, CNC-bewegings- en -hoogteregelingen en snijsoftware. Hypertherm-systemen staan bekend om hun prestatievermogen en betrouwbaarheid, resulterend in hogere productiviteit en winstgevendheid voor tienduizenden bedrijven. De reputatie van het bedrijf op het gebied van plasma-innovatie gaat terug tot meer dan 40 jaar geleden, toen Hypertherm in 1968 het plasmasnijden met waterinjectie uitvond. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.200 medewerkers, evenals vestigingen en vertegenwoordigingen over de hele wereld.