HyIntensity Fiber Laser door technici uitgeroepen tot product van het jaar

 

Roosendaal, 2012 – De Hypertherm HyIntensity HFL015 Fiber Laser is door lezers van het Amerikaanse vakblad Photonics Tech Briefs uitgeroepen tot product van het jaar. Enkele medewerkers uit het fiberlaserteam van Hypertherm mochten de award onlangs in ontvangst nemen uit handen van NASA Tech Briefs-manager Edward Marecki, die hiervoor persoonlijk naar New Hampshire kwam.

NASA Tech Briefs, dat ooit van start ging als publicatie over belangrijk onderzoek bij ruimtevaartorganisatie NASA, wordt gelezen door bijna 200.000 mensen uit de technische sector. Aan het eind van het jaar mogen de lezers aangeven wat zij dat jaar de belangrijkste introductie vonden. Ze doen dit door te stemmen op producten die eerder door de redactie van Tech Brief zijn verkozen tot product van de maand.

“Een award winnen is natuurlijk altijd leuk. Maar wanneer we die award krijgen van mensen uit de techniek, mensen die dagelijks nieuwe technologie onder ogen krijgen, dan is dat echt een hele eer”, aldus Douglas Shuda, marketingmanager voor de lasersystemen van Hypertherm.

De Hypertherm HyIntensity HFL015 Fiber Laser is een systeem van 1,5 kilowatt en was destijds het eerste volledig geïntegreerde fiberlasersysteem dat specifiek werd ontwikkeld voor (fijne) snij- en markeertoepassingen. Sinds het begin van dit jaar heeft dit systeem gezelschap gekregen van nog twee HyIntensity-fiberlasersystemen, de HFL020 van twee kilowatt en de HFL010 van één kilowatt. Meer informatie over deze drie HyIntensity-systemen is te vinden op www.fiberlasercutting.com.

Hypertherm ontwerpt en fabriceert geavanceerde snijsystemen voor toepassing in allerlei industrietakken, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. De productlijn omvat handbediende en gemechaniseerde plasma- en lasersystemen, slijtdelen, CNC-bewegings- en -hoogteregelingen en snijsoftware. Hypertherm-systemen staan bekend om hun prestatievermogen en betrouwbaarheid, resulterend in hogere productiviteit en winstgevendheid voor tienduizenden bedrijven. De reputatie van het bedrijf op het gebied van plasma-innovatie gaat terug tot meer dan 40 jaar geleden, toen Hypertherm in 1968 het plasmasnijden met waterinjectie uitvond. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.200 medewerkers, evenals vestigingen en vertegenwoordigingen over de hele wereld.