Hypertherm breidt gepatenteerde True Hole-technologie uit met meer opties voor dikte, stroomsterkte en slijtdelen

 

Roosendaal, Nederland— 7 april 2015 — Hypertherm, fabrikant van plasma-, laser- en waterstraalsnijsystemen, heeft vandaag de uitbreiding van diens gepatenteerde True Hole®-technologie aangekondigd, zodat het meer opties omvat voor dikte, stroomsterkte en slijtdelen.

Voor de allereerste keer kunnen klanten het True Hole-proces gebruiken voor het snijden van koolstofstaal van 8 mm bij 80 A, naast het bestaande vermogensniveau van 130 A. Hoewel het snijden bij 80 A langzamer gaat, kan deze langzamere snelheid juist nuttig zijn voor klanten die tafels hebben met lagere acceleratiecapaciteiten. Het biedt meer opties op basis van behoeften voor toepassingen.

Daarnaast kunnen klanten nu gebruikmaken van het 200 A-proces voor afgeschuind snijden bij het snijden van koolstofstaal van 10 mm, 12 mm en 16 mm dik. Voorheen vereiste snijden met 200 A True Hole het gebruik van standaard HyPerformance HPRXD®-slijtdelen, in plaats van slijtdelen voor schuin snijden. Met meer klanten die schuin snijden met het plasmasysteem, vervult het toevoegen van True Hole aan het 200 A-proces voor schuin snijden aan een belangrijke behoefte van de markt.

De gepatenteerde True Hole-technologie van Hypertherm verbetert de capaciteit van HyDefinition®-plasma aanzienlijk, zodat hoogwaardige bout-klare gaten kunnen worden gesneden. De technologie maakt gebruik van een specifieke combinatie van snijparameters die zijn geoptimaliseerd voor koolstofstaaltoepassingen. Het eindresultaat, dat is aangetoond bij zowel interne test als test door klanten, toont een verbetering van wel 50 procent wat betreft de vorm van het gat. Tegelijkertijd zijn coniciteit en onzuiverheden vrijwel uitgesloten bij gaten met een gelijke diameter/dikte-verhouding.

“De invoering van True Hole-technologie, meer dan vijf jaar geleden, in combinatie met True Bevel®-technologie, hebben voor veel van onze klanten de productie aanzienlijk vereenvoudigd door hen in staat te stellen in één stap bout-klare gaten en schuine randen te maken”, legt Philip Parker, productmanager voor het Mechanized Plasma-team van Hypertherm, uit. “Hoewel andere plasmaproducenten beweren dat ze True Hole-technologie aanbieden, is de waarheid dat de technologie nog altijd een gepatenteerd proces is waarin Hypertherm blijft investeren.”

Hypertherm ontwerpt en produceert geavanceerde snijproducten voor gebruik in verschillende industrieën, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. De productlijn bevat plasma-, laser- en waterstraalsnijsystemen, naast CNC bewegings- en hoogteregelingen, CAM-nestingsoftware en slijtdelen. Hypertherm-systemen staan bekend om hun prestaties en betrouwbaarheid, die leiden tot hogere productiviteit en winstgevendheid voor honderdduizenden bedrijven. Hypertherms reputatie op het gebied van snij-innovaties gaat al bijna 50 jaar terug, tot 1968, het jaar waarin plasmasnijden door middels van waterinjectie werd uitgevonden. De onderneming is volledig in gezamenlijk bezit van de medewerkers en heeft meer dan 1300 medewerkers met activiteiten en vertegenwoordiging door partners over de hele wereld.