Hypertherm introduceert nieuwe snel omwisselbare Centricut-toorts voor ESAB-snijsystemen

Roosendaal, Nederland— 30 maart 2015 — Hypertherm, fabrikant van plasma-, laser- en waterstraalsnijsystemen, heeft vandaag een nieuwe snel omwisselbare Centricut®-toorts voor gebruik met ESAB®-plasmasnijsystemen aangekondigd. De toorts waarin Exclusieve Hypertherm-technologie is verwerkt, is ontworpen ter vervanging van de toortsen ESAB PT-36, PT-600 en PT-19XLS.

Het tweedelige snel omwisselbare ontwerp biedt operators de mogelijkheid drie maal sneller slijtdelen te wisselen of, door middel van het gebruik van meerdere toortskoppen, slijtdelen te laden voor de volgende taak terwijl u bezig bent met het snijden van de huidige taak.

Bovendien kunnen operators lagere algemene operationele kosten ervaren door gebruik te maken van slijtdelen van het merk Centricut met zowel de nieuwe snel wisselbare toorts of hun huidige ESAB-toorts uit één stuk. Bij veldtesten is gebleken dat de snijkwaliteit en levensduur van slijtdelen van het merk Centricut consequent gelijk waren aan de OEM, terwijl ze 20 tot 30 procent minder kosten.

De prestatie is deels het gevolg van Hypertherms gepatenteerde SilverLine®-elektrode en CoolFlow™-nozzletechnologieën. SilverLine-technologie beschikt over een hybride koper/zilver-lasnaad die een prestatie levert die gelijk is aan een elektrode van puur zilver, voor slechts een fractie van de kosten. Geavanceerde koelfuncties beperken de bedrijfstemperatuur van de elektrode, wat de diepte van de hafniuminbranding maximaliseert en de slijtage vertraagt om de levensduur van de elektrode te verlengen. CoolFlow-technologie verbetert de koeling om de grootte en vorm van de nozzle-opening te behouden voor een langere levensduur.

“Deze nieuwe toorts voorziet eigenaars van ESAB-systemen van tijdbesparende voordelen van snelle omwisselingstechnologie tegen een zeer betaalbare prijs”, legt Cynthia von Recklinghausen, productmarketingmanager voor het Centricut-merk van Hypertherm, uit. “Bovendien kunnen eigenaars van ESAB-systemen verdere kostenbesparingen realiseren terwijl ze genieten van de verbeterde snijkwaliteit en levensduur van slijtdelen door het gebruik van hun eigen toorts te koppelen aan slijtdelen van het merk Centricut.”

Producten van het merk Centricut zijn net als alle producten van Hypertherm ontworpen met 'essentieel om te functioneren'-toleranties en worden nauwkeurig geproduceerd door deskundige machine operators die elke keer weer een product van de beste kwaliteit leveren. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in een gratis proef met een product van het merk Centricut of een technisch overleg over het verbeteren van hun snijproces kunnen contact opnemen met Hypertherm via 0031 165 596928.

Het merk Centricut van Hypertherm ontwerpt en produceert geavanceerde slijtdelen voor plasma- en lasersnijden. De productlijn omvat slijtdelen die een grotere waarde leveren aan mensen die in het bezit zijn van de gebruikelijke niet-Hypertherm snijsystemen, zoals systemen van ESAB, Kjellberg, Kaliburn en Trumpf. Alle producten van het merk Centricut worden ontworpen en geproduceerd volgens veeleisende normen en beschikken over de laatste technologische vooruitgangen die helpen bij het verlagen van de operationele kosten, terwijl ze een grotere snijsnelheid en kwaliteit leveren. Producten van Centricut omvatten gratis technische ondersteuning en worden nog op dezelfde dag verstuurd.