Gepatenteerde verlengde slijtdelen van HyAccess nu beschikbaar voor meer Hypertherm-systemen


Roosendaal, Nederland — 19 mei 2015 — Hypertherm, fabrikant van plasma-, laser- en waterstraalsnijsystemen, breidt de beschikbaarheid van zijn HyAccess™ verlengde slijtdelen uit naar de Powermax65®, Powermax85® en Powermax105®, maar ook de Powermax®- en MAX®-systemen. Voorheen waren de slijtdelen alleen beschikbaar voor Hypertherm Powermax30®, Powermax30® XP en Powermax45® luchtplasmasystemen.


“Sinds de introductie van HyAccess-slijtdelen het afgelopen najaar, hebben we van tientallen klanten de vraag gekregen of we de HyAccess-slijtdelen beschikbaar konden maken voor Powermax-systemen met meer vermogen”, aldus Brenda Mahoney, product marketing manager voor het toorts- en slijtdelenteam van Hypertherm. “Ze waren blij verrast met de mogelijkheden die deze slijtdelen boden en wilden HyAccess dolgraag gebruiken bij het snijden en gutsen van dikker metaal.”


De gepatenteerde HyAccess™-slijtdelen van Hypertherm zijn 76 mm langer dan standaard slijtdelen, voor betere zichtbaarheid en toegankelijkheid bij het snijden of gutsen op moeilijk te bereiken plekken of in nauwe ruimtes. De verbeterde zichtbaarheid en toegang die worden bereikt met HyAccess nemen de noodzaak voor bepaalde secundaire handelingen of meervoudige snijpassen weg. Metaalbewerkers die gespecialiseerd zijn in materieel- en voertuigreparatie, structureel werk of taken die rechthoekig snijden of gutsen vereisen, hebben nu een nieuw instrument om lastig werk gemakkelijker te maken.


HyAccess-slijtdelen zijn verkrijgbaar bij alle geautoriseerde Hypertherm-distributeurs. De slijtdelen worden afzonderlijk aangeboden of als onderdeel van een alles-in-één set die twee elektroden, twee nozzles (één voor snijden en één voor gutsen), een retaining cap en een swirl ring bevat.