HyPerformance® SilverPlus®

 

SilverPlus is een bewezen technologie, welke de levensduur van de elektroden drastisch verlengt, wat een forse verlaging van bedrijfskosten betekent.

Slijtdelen-elekrode

 

SilverPlus technologie verdubbelt de gemiddelde levensduur van een elektrode t.o.v. een standaard elektrode, doordat de elektrode dieper kan inbranden.

Bij gebruik van een toortshoogte (boogspanning) regeling, zal de toorts - product afstand afnemen als de elektrode slijt. Dit zal een aanpassing van de boogspanning nodig maken.

 

'HyPerformance SilverPlus gaat gemiddeld 2 keer langer mee dan standaard elektroden'

 

Toorts hoogte

De op boogspanning gebaseerde hoogteregeling moet tijdens de levensduur van een SilverPlus elektrode worden aangepast.
Op het moment dat je een koperen elektrode zou vervangen, verhoog je bij een SilverPlus de boogspanning met 5 volt. Hierdoor maximaliseer je de levensduur van de SilverPlus elektrode, terwijl je voorkomt dat de toorts de plaat raakt tijdens het snijden.

Wanneer je bijvoorbeeld elke shift een koperen elektrode vervangt, zou je nu de boogspanning 5 volt verhogen en verder gaan met het gebruiken van dezelfde SilverPlus elektrode tot deze versleten is. 

 

Snijhoeken en
ISO range

De maximale snijhoek in de range

ISO range plasma snijden 
 Inbranden elektrode SilverPlus

 Koperen elektrode
volledig gebruikt

 SilverPlus elektrode
volledig gebruikt

SilverPlus elektroden kunnen
ongeveer 2x zo diep
inbranden,
waardoor de
levensduur
verdubbeld t.o.v. standaard
koperen elektroden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hypertherm testproces

Er is uitgebreid getest om de SilverPlus elektroden te benchmarken tegen de standaard elektroden.

De gebruikte 20/20 test impliceert het inspuiten, 20 sec. snijden met 20% uitloop fouten. Dit betekent, dat we 20% van de tijd doelbewust fouten creëren tijdens het snijden, zoals het van de plaat aflopen.
Dit testprotocol simuleert een werkelijke snij-omgeving.

Testen zijn uitgevoerd met standaard Hypertherm HPR zuurstof snijparameters. Deze procedures werden herhaald totdat de elektrode niet meer functioneerde.

 

  • Op 130A ging SilverPlus gemiddeld 2,6x langer mee dan koperen elektrodes. De SilverPlus elektrode ging het ongelofelijke gemiddelde van 3.748 snedes mee op 10 mm staal bij 130A, tegen 1.440 snedes met de koperen elektrode. (Zie 130A grafiek)
  • Op 200A ging SilverPlus gemiddeld 4,4x langer mee dan koperen elektrodes. De SilverPlus elektrode ging gemiddeld 2.283 snedes mee op 12 mm staal bij 200A, tegen 511 snedes met de koperen elektrode. (Zie 200A grafiek)
  • Op 260A ging SilverPlus gemiddeld 3,9x langer mee dan koperen elektrodes. De SilverPlus elektrode ging gemiddelde 1.888 snedes mee op 20 mm staal bij 260A, tegen 484 snedes met de koperen elektrode. (Zie 260A grafiek)

260A grafiek Silverplus130-200A grafiek SilverPlus